×
Miért svéd az asztal?

A svédasztal igazából az ételek egy felszolgálási módozata, melyben az ételeket nem az asztaloknál szervírozza a pincér, hanem az összes elérhető fogás egy vagy több asztalon van kihelyezve, ahonnan a vendégek önkiszolgálással pakolhatják tele a tányérjaikat és kóstolhatják meg a finomságokat.

 

No de miért svéd, a svédasztal?

Tovább olvasom
A Mangó Tangója

A tangó az érzelmek tánca, az érzékiség vizuális kifejezése. Titka a harmónia és a kohézió fenntartása a partnerek között, mely igazán eggyé olvasztja a részeseit ennek a csodás művészetnek.

 
Tovább olvasom
ALOHA - mondj igent az életre

Tudjátok, hogy mit jelent pontosan az Aloha? Igen-igen, jól gondoljátok, ez egy Hawaii szigetén népszerű … köszönés. Azaz nem csupán köszönés, hanem annál valamivel több … Nyers fordításban persze egy szia, vagy viszlát is lehet, de az ALOHA valódi jelentése a köszönésen túl a szeretet és áldás kívánalma a köszöntés címzettjének.

 
Tovább olvasom
Ricotta história

A ricotta a fennmaradt emlékek szerint a római időkben már ismert és kedvelt volt. A sajtkészítés során megmaradt savóból készített fehér masszát sokféle étel készítéséhez használták. A ricotta alapja ugyanis a sajt készítése során felmelegített tejből visszamaradt savó, amelyet újra felhevítenek, s amit ebből leszűrnek, az maga a ricotta. Neve is erre a dupla melegítésre utal, a ricotta név ugyanis a latin recocta szóból ered, ami azt jelenti, hogy kétszer főtt.

 
Tovább olvasom
Csokitorta világnap

Tudjátok, hogy a csoki nagy kedvencem, bármilyen formában is sodorja elém a sors, nem állok ellent neki. Kicsit olyan vagyok mint a legendás Gombóc Artúr, minden alakban imádom ... hát még tortaként!!!

 
Tovább olvasom