Ricotta história

A ricotta a fennmaradt emlékek szerint a római időkben már ismert és kedvelt volt. A sajtkészítés során megmaradt savóból készített fehér masszát sokféle étel készítéséhez használták. A ricotta alapja ugyanis a sajt készítése során felmelegített tejből visszamaradt savó, amelyet újra felhevítenek, s amit ebből leszűrnek, az maga a ricotta. Neve is erre a dupla melegítésre utal, a ricotta név ugyanis a latin recocta szóból ered, ami azt jelenti, hogy kétszer főtt.

 
Tovább olvasom
Csokitorta világnap

Tudjátok, hogy a csoki nagy kedvencem, bármilyen formában is sodorja elém a sors, nem állok ellent neki. Kicsit olyan vagyok mint a legendás Gombóc Artúr, minden alakban imádom ... hát még tortaként!!!

 
Tovább olvasom
PP 2020

Hogy milyen volt a 2020-as évem? Szerintem mindannyian egy rendhagyó, kicsit idegen és fura esztendőt hagyunk magunk mögött. A vírus behálózta a mindennapjainkat, átalakította szokásainkat, megváltoztatta mindennapi rutinunkat.

Mégis személyiségemhez hűen ebben az időszakban is mindig megpróbáltam a lehető legjobbat kihozni a napjaimból.

Jártam az országot, szállítottam ki finomabbnál, finomabb palacsintákat, megleptem betegséggel harcoló, kicsi hős barátaimat, átadtam a Creppy Centert, kóstoltam, kitaláltam és főztem különlegességeket. Szóval, nem tétlenkedtem.

Mindenesetre végi nyomtuk a rock n’ rollt ebben a rendkívüli esztendőben is. A Creppy dübörgött és dübörögtem vele én is. Nem lesz ez másként 2021-ben sem, ezt megígérhetem. Szállítjuk a legkülönlegesebb palacsintákat Nektek és toljuk tovább a Creppy élményt!

Palacsintás boldogságos új évet kívánok!

Tovább olvasom
Hab Nap

Ti tudtátok, hogy mit ünneplünk ma? Január 5.-e a tejszínhab világnapja!

Nos, a tejszínhab sok Creppy desszert dísze, ahogy mondnai szokás, a koronája, mely minden fogást igazán ünnepivé tud varázsolni.

Története is hosszú évszázadokra nyúlik vissza, valahová a reneszánsz korba, bár pontos eredetét senki nem ismeri. A tejszín valójában a pihentetett nyers tej felszínén kiülő zsírosabb réteg, amit fölözéssel lehet nyerni erről. A tejszínhab olyan 40% körüli zsírtartalommal bír.

Tovább olvasom
Palacsinta Patrik 2019

Hagyományörző jelleggel fogyasztottam az év egyik utolsó estéjén Toffee palacsintámat, miközben számot vetettem az elmúlt esztendő történéseiről.

Nagyon pörgős, eseménydús évet tudhatok magam mögött. Voltak nagy kihívások, óriási sikerek és ... eszméltelen palacsinta partik!!! De nézzük sorjában:

Tovább olvasom