×
Ricotta história

A ricotta a fennmaradt emlékek szerint a római időkben már ismert és kedvelt volt. A sajtkészítés során megmaradt savóból készített fehér masszát sokféle étel készítéséhez használták. A ricotta alapja ugyanis a sajt készítése során felmelegített tejből visszamaradt savó, amelyet újra felhevítenek, s amit ebből leszűrnek, az maga a ricotta. Neve is erre a dupla melegítésre utal, a ricotta név ugyanis a latin recocta szóból ered, ami azt jelenti, hogy kétszer főtt.

 
Tovább olvasom
Csokitorta világnap

Tudjátok, hogy a csoki nagy kedvencem, bármilyen formában is sodorja elém a sors, nem állok ellent neki. Kicsit olyan vagyok mint a legendás Gombóc Artúr, minden alakban imádom ... hát még tortaként!!!

 
Tovább olvasom
PP 2020

Hogy milyen volt a 2020-as évem? Szerintem mindannyian egy rendhagyó, kicsit idegen és fura esztendőt hagyunk magunk mögött. A vírus behálózta a mindennapjainkat, átalakította szokásainkat, megváltoztatta mindennapi rutinunkat.

Mégis személyiségemhez hűen ebben az időszakban is mindig megpróbáltam a lehető legjobbat kihozni a napjaimból.

Jártam az országot, szállítottam ki finomabbnál, finomabb palacsintákat, megleptem betegséggel harcoló, kicsi hős barátaimat, átadtam a Creppy Centert, kóstoltam, kitaláltam és főztem különlegességeket. Szóval, nem tétlenkedtem.

Mindenesetre végi nyomtuk a rock n’ rollt ebben a rendkívüli esztendőben is. A Creppy dübörgött és dübörögtem vele én is. Nem lesz ez másként 2021-ben sem, ezt megígérhetem. Szállítjuk a legkülönlegesebb palacsintákat Nektek és toljuk tovább a Creppy élményt!

Palacsintás boldogságos új évet kívánok!

Tovább olvasom
Zorba - a szirtaki palacsintája

Évekkel az Olympos lábánál átélt kalandjaimat követően tértem vissza Görögországba, jobban mondva annak legnagyobb és talán legismertebb szigetére, Krétára. A mesés sziget Görögország déli részén, közel Afrika partjaihoz található és egzotikus élményt nyújt látogatóinak.

Nekem is az volt! Ahogy jókedvűen barangoltam hátizsákommal a szigeten, az egyik lakatlanabb partszakasz sziklás meredélyei közt megbúvó öbölnél egy kisebb társaságba botlottam, akik két férfit figyeltek, körülállva őket. Közelebb húzódva láttam meg, hogy a két férfi összekapaszkodva kezd táncolni. A zene egyre hevesebb lett és ők egyre nagyobb átéléssel ugráltak ritmusra.

Ahogy a hangulat fokozódott, a tempó egyre nagyobb dinamikát diktált, a nézők is beálltak melléjük. Kisvártatva tucatnyi ember táncolt önfeledten a parton. Az egész olyan magával ragadó volt, hogy rövid idő után nekem is mozogni kezdett a lábam, majd nem tudtam megállni, hogy ne ugorjak közéjük én is és részt vegyek ebben a közös ünneplésben.

Tovább olvasom
Hab Nap

Ti tudtátok, hogy mit ünneplünk ma? Január 5.-e a tejszínhab világnapja!

Nos, a tejszínhab sok Creppy desszert dísze, ahogy mondnai szokás, a koronája, mely minden fogást igazán ünnepivé tud varázsolni.

Története is hosszú évszázadokra nyúlik vissza, valahová a reneszánsz korba, bár pontos eredetét senki nem ismeri. A tejszín valójában a pihentetett nyers tej felszínén kiülő zsírosabb réteg, amit fölözéssel lehet nyerni erről. A tejszínhab olyan 40% körüli zsírtartalommal bír.

Tovább olvasom