×

Széchenyi 2020

"GYAKORNOKI PROGRAM 1":

A kedvezményezett neve: PALACSÍZIÓ Vendéglátó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Gyakornoki program a Palacsízió Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 12 390 955 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

Projekt megvalósítása: 2016. 12. 01. - 2018. 05. 31. 

A projekt azonosítószáma: GINOP-5.2.4-16-2016-00387

 

"GYAKORNOKI PROGRAM 2":

A kedvezményezett neve: PALACSÍZIÓ Vendéglátó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Gyakornoki program a Palacsízió Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 14.802.188.- Ft

A támogatás mértéke: 100 %

Projekt megvalósítása: 2018.12.01 - 2021.03.08.

A projekt azonosítószáma: GINOP-5.2.4-16-2018-03674

 

A gyakornoki program tartalmának bemutatása:

Mivel éttermünk az évek során a régió egyik legnépszerűbb, és mondhatni országszerte hírnevet szerző vendéglátó egységgé nőtte ki magát, így ezen gyakornoki program lehetőséget nyújtott számunkra, hogy 5 fő gyakornok foglalkoztatásával, a fogyasztói igénynövekedésnek eleget tudjunk tenni.

A gyakornokok munkáját 3 fő kapcsolattartó segítette, Oszlánczi Réka, aki a Palacsízió Kft ügyvezetője, illetve Oszlánczi Jánosné, az éttermi vendéglátó tevékenységet folytató szervezet vezetője. Az említett vezetők a korábbi Gyakornoki projekt során tapasztalt vállalati kapcsolattartókká váltak, akinek munkáját a későbbiekben Gyuricskó Adrián folytatta. Adrián vendéglátás szervező - vendéglős végzettséggel rendelkezik és 2017 óta dolgozik a vállalatnál.

A projekt megvalósítása során 3 fő szakács és 2 fő pincér munkakört töltöttek be a gyakornokok. Számukra lehetőség nyílt arra, hogy betekintést nyerjenek egy jól működő vállalkozás életébe és tapasztalatot szerezzenek a konyhaművészetben, ahol kreativitásukkal, ötleteikkel hozzájárulhatnak újfajta palacsinták megalkotásához. Egy étterem életében nem elegendő a nívós kinézetű és ízvilágú palacsinta megteremtése, hiszen ezen termékek felszolgálása is befolyásolja a fogyasztók véleményének kialakítását. Ezáltal a pincér munkakörbe is betekintés nyerhettek a gyakornokok, akik elsajátították az udvarias, szakszerű és magas színvonalú felszolgálás minden apró fortélyát. Azaz összefoglalva az itt szerzett tapasztalatok segítséget nyújtottak a gyakornokok számára, hogy a munka világába történő bevezetés során megtanulják az önálló, illetve csapatban történő feladatvégzést.

A projekt megvalósítás helyszíne a cégünk székhelye 3530 Miskolc, Nagyavasi pincesor 212; valamint a cég 2018.08.24 – óta bejegyzett telephelye 3530 Miskolc, I.kerületi belterületi 11905. helyrajzi számú ingatlan. Ez a két ingatlan biztosította a megvalósítási helyszínt a projektnek, valamint az éttermünk és szolgáltatásaink bővítésének érdekét, hogy a fogyasztói igényeket teljesíteni tudjuk.

Az új üzlethelység beindítását a gyakornokok segítették természetesen megfelelő szakmai erősítéssel. Az 5 fő gyakornok munkáját új eszközök beszerzésével is támogattuk a megfelelő munkakörnyezet biztosításának érdekében.

A gyakornokok ösztönzése érdekében versenyképes bérezésben részesítettük őket a heti 40 órás munkaviszony mellett.

A projekt eredményeként 5 fő szakmailag hozzáértő, tapasztalattal rendelkező fiatal munkaerő kitanítására került sor, akik a fenntartási időszak után a cégünk számára megbízható munkaerők lettek.

 

ÜZLETI ÉS TERMELÉSI KIHÍVÁSOKHOZ VALÓ ALKALMAZKODÁST SEGÍTŐ FEJLESZTÉSEK A PALACSÍZIÓ KFT-NÉL

A kedvezményezett neve: PALACSÍZIÓ Vendéglátó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések a Palacsízió Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 15 714 644 Ft

A támogatás mértéke: 70 %

Projekt megvalósítása: 2020.03.12 - 2020.12.18.

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.8-20-2020-02702

 

A projekt tartalmának bemutatása:


Jelen pályázati konstrukció keretén belül megvalósult beruházás a vállalkozásunk számára hatékonyabb, versenyképesebb és válságálóbb munkahelyeket eredményezett. Az igénybe vett gazdasági tanácsadás során pedig a válság menedzsment kezelésére fektettünk hangsúlyt. A gépeink bővítésével a szolgáltatásunk színvonalát tudjuk növelni. A környékbeli célközönségen túl idegenforgalmi jelentősége is van a projektnek. A projekt keretében megvalósítandó beruházás során a célunk mindenképpen arra irányult, hogy széles közönség számára nyitott lehetőséget kínáljunk. A gépparkunk bővítésével szélesebb körű szolgáltatást nyújtunk, komplexebb feladatokat el tudunk vállalni, mely a foglalkoztatás elősegítését eredményezi. Mindezek hatásai a létszám megtartásban, illetve a termelékenység növekedésben is megjelennek. A beruházási értékhez minden esetben az effektív értéket a munkavállalók teremtik, a vállalkozásunk rendelkezik megfelelő munkaerővel, így hosszú távon magasabb értéket tudunk termelni. Jelen munkaerő állományunk kompetenciái a vállalkozási céljainkkal összecseng, így a szervezetbe illeszkedő magas munkaminőség a korszerű gépekkel még stabilabbá vált. A tevékenység végzése hozzájárul a munkavállalók létszámának megtartásához, illetve termelékenységünk növekedik. A projektünk céljaként vállalatunk növekedési potenciáljának javító, gazdasági teljesítményünk erősítését célzó beruházás valósult meg.

 

KAMATMENTES ÚJRAINDÍTÁSI GYORSKÖLCSÖN HITELPROGRAM 2021-1

A kedvezményezett neve: PALACSÍZIÓ Vendéglátó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogram

A szerződött támogatás összege: 10 000 000 Ft

A támogatás mértéke: Kedvezményes kamatozású kölcsön 

Projekt megvalósítása: 2021.04.09 - 2031.04.09.

A projekt azonosítószáma: GINOP- 9.1.1-21

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása: 

Az állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes keret a gazdaságnak a jelenlegi Covid-19 - járvánnyal összefüggésben való támogatása céljából társaságunk kamatmentes gyorskölcsönt vett igénybe. A kölcsön összegéből cégünk készletbeszerzésre, működési költségek finanszírozására fordítja a hitel összegét. Többek között nyersanyag számláink, közüzemi díjnak minősülő rezsi költségek fedezésére szolgál, valamint munkaerő költségek finanszírozásásra fordítjuk.

 

KAMATMENTES ÚJRAINDÍTÁSI GYORSKÖLCSÖN HITELPROGRAM 2021-2

A kedvezményezett neve: PALACSÍZIÓ Vendéglátó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogram

A szerződött támogatás összege: 10 000 000 Ft

A támogatás mértéke: Kedvezményes kamatozású kölcsön 

Projekt megvalósítása: 2021.12.07 - 2031.11.15.

A projekt azonosítószáma: GINOP- 9.1.1-21

 

A projekt tartalmának rövid bemutatása: 

Az állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes keret a gazdaságnak a jelenlegi Covid-19 - járvánnyal összefüggésben való támogatása céljából társaságunk kamatmentes gyorskölcsönt vett igénybe. A kölcsön összegéből cégünk készletbeszerzésre, működési költségek finanszírozására fordítja a hitel összegét. Többek között nyersanyag számláink, közüzemi díjnak minősülő rezsi költségek fedezésére szolgál.