Creppy PH - a kulisszák mögött

Óriási estét töltöttem ma a Creppy PalacsintaHázban. Tekintetbe véve, hogy elég sűrűn látogatom a helyet, illetve elméskedéseimmel kicsit első, saját celebjének tart a Ház, betekintést nyerhettem a rendszerének működésébe.

Megkukkanthattam a folyamatokat és válthattam pár szót az ezekért felelős vezetőkkel. Nem interjút, beszélgetést fogok leírni erről, csupán érzéseket, benyomásokat kívánok közölni, melyekből olvasóim bepillantást nyerhetnek egy sikeres éttermet működtető gépezetbe, rálátást kaphatnak az eredmények mozgatórugóira.

Invitálóm, kalauzom az ügyvezető fiatal hölgy volt, aki végig vezetett a túrámon. Természetesen vele diskuráltam a legtöbbet, akitől megtudtam, hogy milyen szerteágazó feladat is egy étterem vezetése, milyen precízen kell bánni a pénzzel, a munkaerővel és még kismillió adminisztratív teherrel, ami rákerül egy főnök vállára ezzel. Társalogtunk pontos nyilvántartásokról, beszámolókról, költségvetésről, ahogy alkalmazottaknak szervezett oktatásokról és motivációs értekezletekről. Sokszor koppant az állam a földön attól, hogy mennyi mindent kell folyamatosan működésben tartani. Mint a zsonglőrnek, aki rúdon pörgő tányérokat egyensúlyoz. Ahhoz, hogy fennmaradjanak, folyamatosan mozgásban kell tartani azokat.

Laza éttermi diskurzusunk után első utunk a konyhába vezetett, ahol találkoztam az annak minden részletéért felelős vezető hölggyel. Mély precizitisával és kreativitásával hatalmas benyomást tett rám. A konyha tiszta és rendezett, minden a helyén volt, kidolgozott szisztéma szerint. Itt is mindennek rendszere volt, kezdve a beszerzéstől, az ételek díszítésén át minden munkafolyamatnak. Precíziós gépezetként működött, egyetlen fő cél érdekében, hogy minden egyes vendég a lehető legfinomabb, leglátványosabb és legkielégítőbb palacsintát
kapja a tányérjára.

A ház egészének működéséért, azért, hogy mindennap ugyanabban az állapotban, ugyanazzal a minőséggel tudja fogadni vendégeit, egy másik vezető, szintén egy sziklaszilárd pillér felelt. A precíz szó itt is rögtön eszembe jutott. Ő tudja, hogy mikor mit kell csinálni, nincs olyan probléma, amit nem tud elhárítani. Amit a kreatív tanács kitalál, azt megvalósítja a gyakorlatban, nincs megoldhatatlan feladat számára. Ahogy kinéz a hely, amilyen hangulatot áraszt, a külső megjelenés kivitelezése az ő munkáját dicséri.

A marketingért, azért, hogy nap, nap után sikerüljön vendégeket hódítani a PalacsintaHázba, szintén egy külön team felel, külön vezetőséggel. Sajnos csupán az egyik marketinges csapat taggal sikerült összefutnom, azonban ez alapján rögtön leszűrtem, hogy ez a szegmens is egyedi és szigorú rendszer alapján üzemel. A Creppy saját partizán marketingje teljesen eltér a megszokottól, a szabályszerűtől, maguk írják a promóció reguláit, aminek létjogosultságát, sikerét a PalacsintaHáz eredményei mutatják.

Jó órás ismeretszerző utunkat követően visszatértünk az étterembe, ahol levontam a konklúziókat a tapasztaltak alapján. A PalacsintaHáz pontos, mindenre figyelő masinaként működik, melyben az összes szereplőnek megvan a maga helye, fontos feladata, melyet tudása legjavát adva, a lehető legtökéletesebben lát el. Ugyanakkor a kreativitás ad színt ennek a svájci órának, a folyamatos megújulás, innováció pulzálja, lükteti az egészet, ami az év minden napján a különlegesség legmagasabb szintjét nyújtja a Házban.

A PalacsintaHáz ezért tud egyedi rendszerével egyedi élményeket nyújtani vendégeinek, mellyel egyre nagyobb, egyedi sikereket ér el.

Ezt sikerült levonnom az egészből, amibe bepillantást nyerhettem. Nem láttam minden folyamatot, azok minden részletét, mikéntjét nem teljesen ismertem meg, viszont érzem azt az őszinte profizmust, ami árad az egészből. Azt hiszem ez a zanzásított lényeg.

Miután végeztünk a megbeszéléssel, az ügyvezető ajánlására bevágtam egy isteni Ínyenc palacsintát, amit levezettem egy kicsi Avasi Gesztenyés palacsintával. Príma duónak bizonyult, jó ajánlat volt.

Örülök, hogy beleláttam a háttérbe, bár kicsit féltem tőle. Féltem, hogy elveszítem a jó érzést, amit táplálok az egész hely iránt azzal, hogy műtőasztalra teszem azt és boncolgatom egy kicsit. Azonban hála Istennek fordítva sült el az egész, így a mai nap még inkább megerősítette bennem a tényt, hogy a Creppy PalacsintaHáz a legkülönlegesebb, legjobb étterem, gasztro élmény központ a vidéken.