Az apróságok értéke

Február első napjainak nedves estéin azon törtem a fejem, hogy mivel szólítsalak meg Benneteket ismét. Íme, mire jutottam;

Ez az év sem ígérkezik könnyű menetnek. A pénztárcánkból még mindig inkább kifelé vándorol a pénz, semmint, hogy nyugton maradna a helyén, az időjárás is olyan hirtelen változik, hogy még egy rendes fejfájást sem tudok végigszenvedni tőle, de legalább a hírekből folyó porhintésen átlátok. Tehát ahhoz, hogy ne nyomjon agyon a mindennapi kihívások súlya, igazi erőművésznek kell lenni.

Mindezek ellenére én megpróbálok szembe tempózni az árral. Év elején megfogadtam, hogy pozitívan állok az életemet érő hatások legalább 70 százalékához. A 100 százalék nagy ugrás lett volna hirtelen, viszont a 70 százalék elérhető célnak tűnt. A mai világunkban nem kis vállalás ez, rengeteg kihívás elé állít, néha fizikai fájdalommal jár, hogy megtaláljam a dolgok előtt a plusz jelet. Aztán hirtelen rájöttem a megoldásra. A lényeg a részletekben rejlik, ahogy azt nálam okosabb emberek már elmondták. Az apró dolgokat kell tudni észrevenni és örülni azoknak. A sok apróságból pedig összeáll egy nagy dolog, mely már kiteszi azt a bizonyos 70 százalékot, amit célul tűztem ki. Nem gondolok sokra, csupán például egy kisgyerek mosolyára, akit szemben tolnak velem babakocsiban az utcán, egy idősödő néni hálájára, mert előreengedtem az áruházi sorban, vagy a társam csillogó szemére, amiért megleptem egy elmosogatással. Ilyen lehet egy jó könyv pár oldala elalvás előtt, vagy az, hogy év elején felfedeztem magamnak a PalacsintaHázban a lazacos Kapitány Palacsintát, mely azóta is mennyei élménnyel tölt el, ha hozzájutok.

Találjuk meg a jót, az élményt, a különlegességet a mindennapjainkban, mert ott van az utcasarkon, otthon az asztal mellett, egy érintésben, egy szóban. Figyeljünk ezekre és jobbak lesznek a napjaink, kitárul előttünk a világ és hozzáállásunk legyőzi napjaink néhány sötét árnyékát.

Én személy szerint jobban érzem magam a bőrömben, egyre jobban szeretek Stam Tanker lenni és ezt tapasztalva mások is szeretnek Stam Tankerrel lenni a fogadkozásom óta.

Persze nem vagyok tökéletes, soha nem is leszek az. Néha elborítanak a negatív hullámok, de az említett apróságok simán visszahúznak a víz fölé. Vértezd fel magad sok kis pozitív fegyverrel és nagy harcosa leszel a mindennapoknak!