×

Wellington

Engedjétek meg, hogy néhány gondolatot szenteljek a Wellington módra készített ételeknek, ugyanis valamelyik nap volt alkalmam megkóstolni a Creppy Lazac-Wellington névre keresztelt hónap palacsintáját ... ami valami istenire sikeredett!!!

Nos hát! A Wellington módozat eredetileg bélszínnel készült és egy bizonyos Arthur Wellesleyről kapta a nevét. Ő volt az, aki az 1813. június 21-i vitoriai csatában Napóleon felett aratott diadala után kapta meg a Wellington hercege címet. A legenda szerint a herceg főszakácsa készítette először ezt a fenséges, gombakrémes, leveles tésztába sütött pecsenyét a napóleoni háborúkat lezáró kongresszus vacsorájára, melyt azt követően több alkalommal is el kellett készítenie a jelen lévő államférfiaknak.

Valójában a francia konyhában már létezett korábban ez az étel, csak ott libamájpástétom került a bélszínhez, amit azonban Wellington hercege, a waterlooi győztes hadvezér nem annyira kedvelt, ezért szakácsa azt gombával helyettesítette.

Igazi ünnepi étel, fenséges ízekkel és nyálcsorgató látvánnyal a tányérokon.

A Creppy lazacos fogása mind ízvilágban, mind kinézetben el van találva, szerintem az egyik legjobban sikerült szezonális fogásunk, amit sokan az állandó étlapra fognak követelni.