Ne legyen kétségünk, a Lasagne eredeti olasz étel, mely három fő részből áll: több réteg tészta, paradicsomos-húsos ragu és besamelmártás. Ezt lehet feldobni, variálni, átalakítani, megbolondítani, a lasagne bármilyen formában rendkívül népszerű és laktató fogás.
A lasagne története az ókorba nyúlik vissza és ahogy az ilyen nagy múlttal és népszerűséggel rendelkező ételeknél lenni szokott, több nemzet is megpróbálta sajátjának tudni azt. II Richárd angol király szakácsának 1390-ben készült gyűjteményében például szerepel egy Loseyn nevű tészta étel, melyről még történészek is nagyot vitáztak a közelmúltban, hogy bizonyítsák, hogy ez volt az eredeti lasagna. Annyi szépséghibával, hogy a paradicsom például hiányzott belőle, mivel abban az időben még nem ismerték, ugyanis azt a gyümölcsöt! Kolombusz hozta be az óhazába jó száz esztendővel később. Így nem biztos, hogy angol eredetű a lasagne. De ugyanígy találunk görög és francia eredeztetést is. A sok recepttúra fejlődéséből nehéz lenne a valódi forrást felfedezni. Maradjunk az eredeti, észak-olasz származásnál.
Ami bizonyos a mai napig, hogy nagyon szereti minden korosztály ezt a pompás ételt, ami palacsinta lapok közé rétegezve igazán különleges keretbe foglalja a fenséges bolognai ragu- besamel mártás kombinációt. Kóstoljátok meg a Creppy palacsintás verzióját, a Palasagnát!