Krúdy Gyula az irodalom gasztronómusa, a gasztronómia irodalmára volt a maga idejében. Valódi bohém óriásként jellemezték, aki imádott élni, jókat enni, inni, hangosan mulatni.
Műveit olvasva szinte a szánkban érezzük a részletesen leírt ízeket, valódi ínyencként csodálta és rajongott a jól elkészített ételkompozíciókért.
Élete maga volt egy Krúdy regény, karaktere beleillet volna egy általa írt novellába. A legenda szerint sokszor este hétkor kelt, nyolckor reggelizett és a legalább hajnalig tartó mulatság életének szinte mindennapos része volt.
Szerette a nehéz, magyaros ételeket, egy-egy kiadós fogást követően képes volt valóban megnyalni mind a tíz ujját.
Persze féktelen életvitelének ára volt, 55 évesen, mondhatni fiatalon költözött az égi kávéházakhoz, azóta a felhők fölött ínyenckedik és biztos vagyok abban, hogy most is kiélvez minden pillanatot.
Ínyenc írónk tiszteletére alkottuk meg az évek óta egyre népszerűbb, ámbátor megosztó fogásunkat, a gombás palacsintába tekert csülkös-pacal alapú Krúdy palacsintát, savanyúság variációkkal.
Szerintetek Gyula bácsi hány ujját nyalná meg utána?