November hónap palacsintája a Guba pancake, melyet meg kell kóstolnia mindenkinek, aki valamennyire is szereti a mákos desszerteket! Olyan különleges édesség, amit nem szabad kihagyni!
A mákos guba egy hagyományos, jellegzetes magyar étel, melynek a receptje már az első nyomtatott magyar szakácskönyvben is megjelent több, mint 300 évvel ezelőtt!!! Őseink lőnye néven ették a mákos gubát, sokan a mai napig a bobajka szót használják rá.
A mákhoz rengeteg népi hiedelem kapcsolódik, például – hasonlóképpen a lencséhez – szerencsét és pénzt hoz. Sokáig a mákos guba tipikus böjti étek volt, a böjt hús és zsírmentes időszakában készítették és fogyasztották a böjtölő felmenőink. Ma azonban olyannyira közkedvelt és ínycsiklandó desszertté vált, hogy nincs időhöz kötve a fogyasztása, bár azért a legtöbb guba még mindig a karácsonyi időszakban fogy!
Így volt ezzel a Creppy PalacsintaHáz csapata is, amikor megalkotta ezt a rendkívüli desszertet a finomra őrölt cukrozott mák, a puha amerikai pancake és az eszméletlenül finom madártej sodó keresztezésével. Valami isteni lett ez a kombináció. Úgyhogy gyerünk megkóstolni, amíg lehet. Mondjuk novemberben a Creppy PalacsintaHázban!