A csokoládé mindig is egy kényeztető luxus volt, ami soha nem volt jó barátja az egészséges életmódnak, a fitt létnek. Ennek ellenére van egy jó hírem! A csoki nem is biztos, hogy csupán negatív hatást gyakorolhat az életedre, még akár egészséges is lehet, ha figyelsz a minőségre és mértékkel fogyasztod azt!
Tehát, nem feltétlenül arra gondolok, hogy film nézés közben elmajszolunk egy -két tábla töltött csokoládét, amit lefojtunk néhány korong csokis keksszel, mindezt megkoronázva pár gombóc csoki mámoros fagylalt kehellyel. Így nem szolgálja majd az egészségedet. Viszont, ha jó minőségű a csokoládéval – gondolok például a magasabb kakaó tartalmú étcsokikra, amiből rengeteg nagyszerű kapható a piacon – kényeztetjük ízlelőbimbóinkat, az bizonyítottan és kutatások eredményeivel alátámasztottan jót tesz a szív működésünknek, a vérkeringésnek és az agynak is, valamint pozitív hatásai vannak néhány betegségre, mint a cukorbetegség, vagy elhízás! például.
Az étcsoki segít visszaállítani az erek rugalmasságát, javítva ezzel a vérkeringést. A jó minőségű csokoládé helyreállítja koleszterinszintünket, jót tesz a bőrnek, megvéd például a nap káros hatásaitól is. A kakaó javítja az inzulin érzékenységet, ezzel megelőzheti a cukorbetegség kialakulását. Általában pedig oldja a stresszt, jó közérzetet és kedvet ad egész napra, mivel fogyasztása endorfintermelésre sarkallja szervezetünket, ami a boldogság érzet kialakulásáért felel az agyunkban.
Szóval ne habozzatok, ne legyen bűntudatotok, egyetek bátran, de mértékkel jó minőségű csokoládét, és jókedvűen, finom ízekkel őrizzétek egészségeteket!