Sziasztok!
A tél nem igazán a befőzés időszaka, különösen nem a lekvár főzésé. Ám a hűvös napok, hideg esték egyik fénypontja lehet a számos fogáshoz társítható, különleges hagymalekvár, mely a Creppy több téli fogásának is alkotó eleme.
A hagymalekvár valódi ünnepi íz, a különleges étkek mellett, mely fontos része a Gusto és a Sissy palacsintáink ízhatásának is.
A hagymalekvár végigkísérte a gasztronómia történelmét, de valójában a 20. század második felében kapta meg méltó helyét a konyhaművészet palettáján. Valószínűleg azért is alakult ez így, mert a hagyma és a lekvár fogalmai alapvető ellentétjei egymásnak, a karakteres csípősséget és az édes ízt nehéz összerakni. Na, erre cáfol rá a hagymalekvár!
Amikor néhány évvel ezelőtt a Creppy séf brigádja megkeresett, hogy kóstoljam meg egyik újdonságukat, kétkedve fogadtam, hogy a csodás palacsinta költemény mellé hagymalekvárt szolgáltak fel. Azonban amint az első falatot bevettem a számba, azonnal beleszerettem és ez az érzés azóta is tart.
Ez okból mostanában a Gusto és Sissy palacsintákat váltogatom, ha valami palacsinta különlegességre éhezem.