Palalcsinta Patrik halloweeni álma

… Patrikra iszonyú súllyal nehezedett a fáradtság, mikor elérte a puszták népének faluját. Koszosan, sárosan vánszorgott be a jurták közé, majd meglátva a köréje gyűlő markáns ábrázatú helybélieket, a kimerültség a földbe döngölte és lehúzta az öntudatlanság tengerének mélységeibe… 

 

Egy mocskos, takarítást rég nem tapasztalt jurta búrája alatt ébredt, egy roppant kényelmetlen fekvő alkalmatosságon. Amint kinyitotta a szemét csak rendetlenséget látott és az egyik sarokban egy talpig fekete, szakadt, kopott ruhában pipázó vénséges öregasszonyt, aki valami italt kotyvasztott számára ismeretlen összetevőkből. Amint megpróbált felülni, a vén boszorka odabicegett mellé, kezében a frissen készített, fura kinézetű italával. A pohárban sárga-fekete szín összeállítású folyadék lötyögött, melyből a pohár oldalára lógott két fekete színű, cipőfűzőszerű valami. Ezt meg kellett innia, amit választása nem lévén, óvatosan meg is tett. 

 

Ivás közben csodálkozott is, hogy milyen ízletes az itóka, majd az érte igazi meglepetésként, mikor hirtelen elmosódott előtte a horizont, összefolyt a táj és a következő pillanatban a puszta sziklás vidékén találta magát egyedül. Azaz úgy gondolta, hogy egyedül van. A szúrós bokrokból, a zordon sziklák mögül förtelmes rémalakok, borzasztó szellemek kúsztak elő, melyeket első meglepettségéből ocsúdva, életéért küzdve konyhakésével kezdett kaszabolni. A horror tetőzéseként egy óriási tarantula is előmászott egy közeli barlangból, melyet hosszú tusát követően fojtott bele Patrik egy nagy adag csokoládés joghurtba. Mindezeket követően pedig vámpír grófok gyűltek köré, akik vérszomját pedig ízletes, véres desszerttel oltotta. 

 

Aztán olyan hirtelen, ahogyan ide jutott, úgy került vissza a jurtába, ahol frissen, kipihenten kelt fel az ágyból. A vénasszony és a falubeliek megünnepelték, ő pedig hálából ínyenc fogásokat készített nekik, melyhez az ihletet álmából rémisztő merítette… 

 

Hazatérve keleti útjáról, Patrik megosztotta ezt a hátborzongató élményét a PalacsintaHáz séfjével is, aki csapatával ebből alkotta meg Halloween kínálatát. Emlékeztek még a fogásokra?