Tépett malac

Pulled pork – az amerikaiak kedvenc burger betétje, de magában is szívesen fogyasztják, isteni sima kenyérrel, vagy bármiféle körettel. Engem salátával, sült krumplival egész napra el tud telíteni kellemesen.

Ha szigorúan nézzük, húzott húsnak fordíthatjuk, mégis tépett húsként terjedt el hazánkban, ami egy rendkívül omlós, hosszú ideig sütött grill húst jelent. A receptek szerint 7-8 órán keresztül kell sütni alacsony hőmérsékleten. A jól elkészített pulled pork annyira omlóssá sül, hogy már szinte magától leomlik a csontról a puha husi.

Az elnevezése is erre vezethető vissza, ugyanis az órákon keresztül, alacsony hőfokon sütögetett húst szálanként húzgálják le a csontról, majd így kerül felszolgálásra.

Az ízesítésére rengeteg kiváló szósz és fűszerkeverék is létezik, kinek-kinek ízlése szerint.

A Creppy Pulled Pork palacsintája a legnagyobb BBQ partikat idézi meg, a rendkívül omlós tépett malac husival, sült hagymával és az amerikai káposztasaláta gombócokkal, valami isteni!!!