Nutella napjára

Sziasztok!

Tudtátok, hogy február 5-e a Nutella világnapja már 2007 óta? Minden év ezen napján e nagyszerű édesség rajongói összejönnek – akár személyesen, akár virtuálisan és fényképeket, videókat, gondolatokat, verseket osztanak meg a Nutelláról, ünneplik huszonnégy órán át. Egy amerikai blogger kezdeményezte a világnap létrejöttét, illetve azt is, hogy ezen a napon megválasztják az adott év Nutella nagykövetét. Kíváncsian várom ki lesz az ebben az évben.

A Nutella 1964-es születési dátummal büszkélkedhet, több, mint 50 éve édesíti meg több millió édesszájú rajongója napjait világszerte. Születési helye Alba városa Olaszországban, ahol szülőatyja, Michele Ferrero, a mára világhírnévvel rendelkező Ferrero márkanév tulajdonosa gyártatta le először. Azaz, az igazat megvallva, az édesapja alkotta meg elődjét Supercrema néven, de igazából Michele tökéletesítette azt a mai formájára.

Sok országban mogyorókrémként kapható, de mindannyian tudjuk, hogy sokkal több annál. Pálmaolajat, kakaót, cukrot, tejport és természetesen mogyorót tartalmaz.

Nekem hatalmas kedvencem, ami a pocakomnak nem mindig tesz jót, de nem tehetek róla, sokszor nem tudok ellenállni neki. A Nutella a desszertek szuper hajtóanyaga, az édes nyalánkságokba építhető gasztro-turbó adalék. A PalacsintaHázban is gyakori alapanyag, számos fogást színesít egyedi ízével. Az Aloha palacsinta egyik fő összetevőjeként étlap alapítóként is jelen volt a PalacsintaHáznál. egyik legnépszerűbb édes fogásunk, a Toffee palacsintának is Nutella az alapja, illetve például a kímélő Katus kedvence desszertet is feldobja. Amerikai pancake változatban, a Sweenut elnevezésűben pedig egyszerűen isteni.

Ünnepeljük együtt a Nutella napját egy kiváló palacsintával. Én feltehetően egy Toffee-t választok ebéd gyanánt, majd egy Alohát desszertnek, uzsonnára egy Katus kedvencét kérek, lefekvés előtt pedig egy Sweetnut pancake zárja majd a napomat. Ti melyikkel fogtok tisztelegni a Nutella előtt?