Az Oreo siker nyomában ...

Az Oreo néhány éves pályafutást tudhat magáénak Magyarországon, de annál többet szülőhazájában, az Amerikai Egyesült Államokban. Nézzük, mi az Oreo sikerének a titka, hogyan vált a világ egyik legnépszerűbb édességévé ez a leginkább a mi Pilótánkra hajazó keksz féleség.

Az Oreo két sötét barna színű, keserűcsoki ízű keksz korongja között egy fehér, édes krém található, nagyjából ez a felépítése, ezzel a kombinációval vált Amerika, sőt talán a világ legkedveltebb keksz márkájává az elmúlt bő száz év során.

Tovább olvasom
Mézes élet ...

A méz világnapja alkalmából engedjétek meg, hogy megosszak veletek néhány érdekességet erről a rendkívül hasznos, ugyanakkor sajnos hazánkban nem elég népszerű természetes édesítőről.

Tovább olvasom
Somlói legenda

A legendás magyar, csokoládés, vaníliás desszert kitalálója a Gundel egykori főpincére, Gollerits Károly volt. A somlói galuska valódi szűlőatyja és névadója azonban Szőcs Béla cukrász, aki éveken keresztül vezette a Gundel cukrászműhelyét. A különleges Somlói Galuskát a Rákóczi-túróssal együtt mutatták be az 1958-as Brüsszeli Világkiállításon, ahol hatalmas sikert aratott.

 
Tovább olvasom
Palasagne

Ne legyen kétségünk, a Lasagne eredeti olasz étel, mely három fő részből áll: több réteg tészta, paradicsomos-húsos ragu és besamelmártás. Ezt lehet feldobni, variálni, átalakítani, megbolondítani, a lasagne bármilyen formában rendkívül népszerű és laktató fogás.

A lasagne története az ókorba nyúlik vissza és ahogy az ilyenkor lenni szokott, több nemzet is megpróbálta sajátjának tudni azt. 

 
Tovább olvasom
Gubandárium

November hónap palacsintája a Guba pancake, melyet meg kell kóstolnia mindenkinek, aki valamennyire is szereti a mákos desszerteket! Olyan különleges édesség, amit nem szabad kihagyni!

A mákos guba egy hagyományos, jellegzetes magyar étel, melynek a receptje már az első nyomtatott magyar szakácskönyvben is megjelent több, mint 300 évvel ezelőtt!!! Őseink lőnye néven ették a mákos gubát, sokan a mai napig a bobajka szót használják rá.

Tovább olvasom