Világbajnok Creppy

Elkezdődött a labdarúgó világbajnokság. Ismét egy nagy foci ünnep, egy grandiózus show, egy gigászi sport parti ... jelenleg Oroszországban.

Egy hónapra ilyenkor mindenkiben születik egy pici futball szurkoló, még azokat is érdekel ez az egyszerű labdajáték, akik abszolút érdektelenek irányában egyébként.

Ezt tapasztalom most is  a Creppy PalacsintaHáz teraszán üldögélve, ahogy épp falatokat szelek Lazac-wellington palacsintámból s hallgatom a körülöttem lévő asztaloknál a csoportmeccsekről, válogatottakról, gólokról, futball sztárokról folytatott diskurzusokat. Ha nem is mindenki, de sokan beszélgetnek erről, a vb hírei töltik ki a legtöbb portál főoldalát.

Tovább olvasom
Palacsinta Liga

A labdarúgás prémium kupaküzdelme, a Bajnokok Ligája mintha kicsit megváltozott volna ebben az idényben. Ezen morfondíroztam közeledve a BL döntő felé a Creppy PalacsintaHáz teraszán, miközben az új Avas palacsintájával, az Angus Pancake Burgerrel szemeztem az étlapon.

Úgy érzem rá is fért már a vérfrissítés a top futball világára. Némileg én is ráuntam már a felső kategóriás foci meccsekre, ami akkora mennyiségben ömlik egyre több sportcsatornán, hogy – számomra legalábbis – elvette a varázsát ennek a kiváló sportágnak.

Tovább olvasom
Karikázd fel!

Ma másként csináltam. Akkurátusan azonos méretű karikákra vagdostam a Túró Gyurimat. Falatonként akartam kiélvezni a Creppy zamatokat egyik kedvenc desszertemből. Közel a tökéleteshez, ahol minden összetevőből annyi kerül a villámra, amennyi pont kiadja azt az ízt, amiért annyira rajongok ezért az édes palacsintáért.

Azt mondják ezzel a módszerrel kell megbirkózni még a legnehezebbnek tűnő kihívásokkal is. Falatonként, módszeresen végezni vele.

 
Tovább olvasom
akadály mentes zseni

Kavargatom a pincegulyásomat és gondolataimba mélyedve bámulom a várost a Creppy PalacsintaHáz ablaktábláin keresztül.

Elhunyt egy ikon, Steven Hawking, korunk egyik legismertebb tudósa, pontosabban elméleti fizikusa, akinek élete kapcsán rengeteg elgondolkodtató, előrevivő gondolat fogalmazódat meg bennünk.

Tovább olvasom
Creppy PH - a kulisszák mögött

Óriási estét töltöttem ma a Creppy PalacsintaHázban. Tekintetbe véve, hogy elég sűrűn látogatom a helyet, illetve elméskedéseimmel kicsit első, saját celebjének tart a Ház, betekintést nyerhettem a rendszerének működésébe.

Megkukkanthattam a folyamatokat és válthattam pár szót az ezekért felelős vezetőkkel. Nem interjút, beszélgetést fogok leírni erről, csupán érzéseket, benyomásokat kívánok közölni, melyekből olvasóim bepillantást nyerhetnek egy sikeres éttermet működtető gépezetbe, rálátást kaphatnak az eredmények mozgatórugóira.

Tovább olvasom