Drukkerkedés Palacsinta Patrik módra
Éppen hazafelé tartottam egyik utazásomból. Gyalogosan, hátamon a felszerelésemet rejtő hátizsákommal már Miskolcon jártam, a DVTK stadion mellett vitt el az utam. Hétvégi nap volt, pont bajnoki meccs előtt állt a csapat. A szurkolók már szállingóztak a katlan körül, volt, aki sörért, szotyiért állt sorba, volt, aki ajándéktárgyakat bámult a shopba, de sokan csak őgyelegtek a beengedő kapuk előtt, fényképeszkedtek, beszélgettek.
 
Tovább olvasom
Palalcsinta Patrik halloweeni álma

… Patrikra iszonyú súllyal nehezedett a fáradtság, mikor elérte a puszták népének faluját. Koszosan, sárosan vánszorgott be a jurták közé, majd meglátva a köréje gyűlő markáns ábrázatú helybélieket, a kimerültség a földbe döngölte és lehúzta az öntudatlanság tengerének mélységeibe… 

 

Egy mocskos, takarítást rég nem tapasztalt jurta búrája alatt ébredt, egy roppant kényelmetlen fekvő alkalmatosságon. Amint kinyitotta a szemét csak rendetlenséget látott és az egyik sarokban egy talpig fekete, szakadt, kopott ruhában pipázó vénséges öregasszonyt, aki valami italt kotyvasztott számára ismeretlen összetevőkből. Amint megpróbált felülni, a vén boszorka odabicegett mellé, kezében a frissen készített, fura kinézetű italával. A pohárban sárga-fekete szín összeállítású folyadék lötyögött, melyből a pohár oldalára lógott két fekete színű, cipőfűzőszerű valami. Ezt meg kellett innia, amit választása nem lévén, óvatosan meg is tett. 

Tovább olvasom
Ördögi túra

Nagyon szeretek túrázni. Többször bebarangoltam már a környező hegységek gyönyörű helyeit. Hol egyedül, hol barátokkal, de mindig az elmaradhatatlan hátizsákom és különleges Creppy alapanyagaim társaságában róttam a kilométereket szebbnél szebb utakon, erdőben. Elképesztő magaslatokra jutottam, festői völgyhajlatokban sétáltam, csodás vidékeken sikerült járnom.

A természet valahogy mindig megnyugtatott. Az erő, mely a vadonban körülvesz, egyedülálló. Tudom, hogy bármikor eltiporhat, ám mégis óv engem, mint gyermekét.

Szóval, néhány évvel ezelőtt magamban barangoltam a Bükk fenséges hegyei között, amikor egyszeriben fura érzések bizsergették meg a hátamat. Hirtelen beborult, kellemetlen szél kerekedett és még az eső is szemelni kezdett. Szerencsémre be tudtam húzódni egy nagyobb barlangba, ahol viszont ott is ragadtam egy időre, mert nem javult az időjárás.

Tovább olvasom
Avas palacsintája 2018

Tavaly nyáron hatalmas utazást tettem palacsintás felszerelésem társaságában, meg sem álltam egészen Amerikáig, az Egyesült Állomokig. Miamiban, Floridában kezdtem tengerentúli palacsinta túrámat, melyet számos színes és máig libabőrt okozó történettel fűszereztem.

Az idei Avas palacsintáját egyszer megcsináltam már otthon is, egy avasi fesztiválon egy, még a múlt század elején Amerikába emigrált miskolci család pincéjének mélyén talált recept alapján. Ennek azonban nyoma veszett, feltehetően ellenlábasom, Devilajos lopta ki valahogyan a Palacsintaház pincéjéből.

 
Tovább olvasom
Pite Party U.S.A

Floridai túránk egyik vasárnapján egy mosolygós, felhőtlenül kedves kubai gyökerekkel rendelkező amerikai családnál vendégeskedtünk Miamiban, egy egész napos grillparti keretében. Óriási hangulat, valódi mediterrán ízek, medencézés, fantasztikus volt.

Ettünk rengeteg féle, vason sütött húsfélét, roppanós zöldségekkel, pikáns szószokkal. Egzotikus, a kertben termett mangót, ananászt és banánt is tartalmazó salátával zártuk a lakomát és jó néhány alkoholt nélkülöző, mentás koktél is legurult. Mindeközben öblöseket nevettünk, a belső udvaron lévő medencében izomlázat okozó lovacska csatákat vívtunk a résztvevőkkel.

Tovább olvasom