Palacsinta Patrik - a legenda születése

A mára országos ismertségű, legendás étterem, a PalacsintaHáz 2006. őszén nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Célja, hogy különleges, teljesen egyedülálló palacsintás receptjeivel, illetve egyedi atmoszférájával elkápráztassa vendégeit.

A PalacsintaHáz kis ékszerdobozként ragyogott a miskolci Kis-Avas szívében, melynek egyik, mélyen a föld alá kígyózó pince ágában lakott Patrik, aki a kis-avasi pincék urának nevezte magát előszeretettel. Nem tudni, honnan vette ezen titulust, az viszont tény volt, hogy nála jobban senki nem ismerte az Avas hegye alatt és azon túl húzódó pincerendszerek labirintusát.

Tovább olvasom
Zeusz palacsinta - az Istenek főfogása az Olymposz lábánál

Patrik a PalacsintaHáztól egynesen Görögország felé vette az irányt. Nem is gondolkozott egyéb úticélon, hiszen hol is kezdhetne máshol, mint a Zeuszról elnevezett palacsinta kompozíció országában. A Zeusz Palacsinta a PalacsintaHáznak immár nyitástól kezdődően a legnépszerűbb sós fogása, melynek sikere évek óta olimposzi magasságokba emeli azt.

Tovább olvasom
Aphrodité - egy titokzatos tünemény ajándéka

Az Olympos ereje lenyűgözte őt. A felhőkbe burkolódzó hegy szemérmes, titokzatos dáma benyomását keltette benne, megmagyarázhatatlan késztetést okozva annak meghódítására. Megfogadta, hogy távozása előtt felkaptat rá, hátha meglesheti az istenek kertjének kapuját.

Tovább olvasom
Az olasz dolce vita palacsintába burkolva

Patrik nehéz szívvel hagyta el Görögországot. Az ottaniak melegszívűsége, vendégszeretete visszatartotta volna, de tudta, hogy tovább kell utaznia, küldetése nem engedte, hogy érzései megállásra késztessék. Egy hosszú, sós illatú hajóúton érkezett az olaszok földjére fáradtan és éhesen. 

Tovább olvasom
Korvatunturi - a Mikulás hegye

Biztosan emlékeztek még a történetre, amikor találkoztam Jörgensen professzorral, amikor évekkel ezelőtt az Északi-tenger partján utazgattam, jártam a skandináv földeket, a fjordok vidékét. Nos, ebben az időben valahol Finnország északi tájain barangoltam, ahol be kell vallanom nektek, kicsit eltévedtem. Fáradtan, fázva jártam a skandináv havas vidéket, egyre nagyobb tehernek tűnt a hátizsákom is. Csípős szél harapdálta az arcomat, a mínusz fok körüli hőmérséklet a csontjaimba mart. Mindemellett kezdett rám sötétedni is.

 
Tovább olvasom